Montag, 4. Juli 2011

Süryani Cemaati’nden Büyükaslan’a Ziyaret



Adıyaman’daki Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi’nde düzenlenen “Kilise Günü” nedeniyle ilimize gelen Süryani Ortodoks Cemaati’nin önde gelen isimlerinden İstanbul, Ankara ve İzmir Metropoliti Filüksinus Yusuf Çetin, Adıyaman Metropoliti Grigorios Melki Ürek, Almanya ve İstanbul’dan gelen Süryani Kadim Vakfı yöneticileri ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret etti.

Kilise günü nedeniyle 10 seneden buyana Adıyaman’a geldiklerini ifade eden Filüksinus Yusuf Çetin, “Her sene yurt dışından ve yurt içinden birçok yerden Hıristiyanlar, Süryaniler ve Ermeniler buraya geliyor. Doğup büyüdükleri buraları görüyor, ayinlere katılıyor, özlem gideriyorlar. Bizler de her geldiğimizde il protokolünü ziyaret ediyoruz. İnsanlar buralara gelirken buradaki sevgiyi, din hürriyetini, çevre temizliğini, insanların sıcaklığını her biri döndüğü yere bu yörenin bir elçisi olarak anlatıyorlar. Bu nedenle her sene daha çok katılım sağlanıyor. Bu davranış burası için de çok önemlidir. Cemaatimiz asırlardır bu topraklarda yaşıyor. 2 bin senedir kiliselerimiz, manastırlarımız her zaman olmuştur buralarda. Buraya geldiğimizde herkes bize kapılarını, yüreklerini açıyor. Başta devletimiz olmak üzere bu toprakları ve bütün insanları çok seviyoruz. Ayin yaparken; devletimiz hükümetimiz ve bu kutsal topraklarda yaşayan tüm insanlar için dua ediyoruz” dedi.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yine Adıyaman’daki kilisenin kutlama günü olduğunu, bu vesile ile birçok yerden misafirlerin geldiğini belirten Adıyaman Metropoliti Grigorios Melki Ürek ise şunları söyledi:

“Etkinliğimiz bugüne has değil, binlerce yıldan beri devam ediyor. Hıristiyanlığın var olduğu 2 bin seneden buyana Aziz Petrus ve Pavlus adına etkinlikler düzenleniyor. Bu onların ölüm yıldönümlerini gösteriyor. Böylece Adıyaman’da da Elçi Pavlus ve Petrus adına bir kilisemiz bulunmaktadır. 10 yıldan beri düzenli bir şekilde ayin ve kutlama törenleri düzenliyoruz. Etkinliğimize katılmak için ilimize gelen misafirlerimizle birlikte belediye başkanımızı ziyaret etmeye geldik. Bizi kabul ettiler. Nezaket gösterdiler. Her şey için teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise şu cümlelere yer verdi:

“İlk insanlık tarihinden bugüne kadar bütün kavimlerin ve de inançların kavşak noktası olan Mezopotamya bölgemizin içerisinde bulunan Adıyaman’ımızda her zaman farklı dinlere mensup insanlar ikamet etmiş. Hepsi kardeşçe bir arada yaşamıştır. Süryani vatandaşlarımız da bunların arasındadırlar.”

Başkan Büyükaslan, “Bu vatandaşlarımız her yıl düzenli olarak Mor Pavlus ve Mor Petrus Kilisesi’nin geleneksel kilise gününe katılıyorlar. Pazar günü yine bu amaçla Süryani hemşerilerimiz Adıyaman’a geldiler. Cemaatin önde gelenleri bizi ziyaret ettiler. Bunun için teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Adıyaman Belediyesi olarak asla ayırım yapmadan Süryani vatandaşlarımız dâhil herkese imkânlarımız ölçüsünde hizmet götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Zeynal Kaplan

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen