Dienstag, 4. Oktober 2011

Avrupa Bakanı Egemen Bağış, Metropolit Yusuf Çetin'in resepsiyonuna katıldı

03.10.2011 / 00:17:14

Avrupa Bakanı Egemen Bağış, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin'in Metropolit oluşunun 25. yıldönümü nedeniyle Hilton Otel'de verdiği resepsiyona katıldı.

Bağış, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de renkli yapısıyla güçleneceğine vurgu yaptı. Yusuf Çetin'in kendisine "gayrimüslim" kelimesi ile ilgili serzenişte bulunduğunu hatırlatan Bağış, "Bu kelimenin Aramicede 'inanmayan' anlamına geldiğini öğrendikten sonra resmi yazışmalarda artık 'Farklı inanç grupları' ibaresini kullanıyoruz." dedi.

Süryani Ortodoks Metropolitliği'nin, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani lideri ve Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin'in Metropolit oluşunun 25. yıldönümü Hilton Otel'de verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona; Avrupa Bakanı Egemen Bağış, Başbakan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Fener Rum Patriği Bartholomeos ve çok sayıda ruhani lider katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Bağış, resepsiyona katılanları işaret ederek, "Türkiye'nin bütün zenginlikleri bu salonda bulunuyor. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye bu renkli yapası ile daha da güçlenecektir." dedi. Yusuf Çetin'in metropolitliğinin 25. yılını kutlanan Bağış, "Ben bu tür etkinliklere her katıldığımda yeni bir şey öğreniyorum. Yusuf Çetin bana 'gayrimüslim' kelimesinin Aramicede 'inanmayan' anlamına geldiğini hatırlattı ve bu kelimenin kullanılmasından rahatsız olduklarını iletti. İlgili Bakanlıklarla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra, resmi yazışmalarda 'farklı inanç grupları' ibaresini kullanmaya başladık." dedi.

Bağış'ın bu sözleri resepsiyona katılanlardan büyük alkış aldı.

Metropolit Yusuf Çetin ise, teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasını Aramice, Türkçe ve İngilizce yapan Yusuf Çetin resepsiyona katılanlara teşekkür etti. Yusuf Çetin kendisine yöneltilen, ders kitaplarında Süryanilerin isyancı gösterildiğine yönelik iddialara da, "Biz tarihte hiçbir zaman isyan etmiş bir toplum değiliz. Ders kitaplarının bir an önce düzeltilmesini ve bu hatanın ortadan kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ise, Yusuf Çetin'e 25. metropolitlik yıldönümü nedeniyle Hıristiyanlık'ta yer alan bir ikonu hediye etti.

haberaktuel.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen