Donnerstag, 6. Oktober 2011

Metropolit Mor Filoksinos Yusuf Cetin'in 25.ci Episkoposluk yil dönömü


Birbirimizi asırlardır değiştirmedik

Bakan Bağış, Türkiye`de farklı inanç gruplarının yaşadığına işaret ederek, `Birbirimizi asırlardır değiştirmedik` dedi.


İSTANBUL

İstanbul Süryani Ortodoks Metropolitliği`nin, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin`in Metropolit oluşunun 25. yıl dönümü dolayısıyla verdiği resepsiyon Hilton Oteli`nde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, burada yaptığı açıklamada, Yusuf Çetin`in 25. yıl dönümünü kutlayarak, katılımcılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın selamlarını iletti.

Bağış, Türkiye`de farklı inanç gruplarının yaşadığına işaret ederek, ``Birbirimizi asırlardır değiştirmedik, değiştiremedik, asırlarca da değiştiremeyiz, ama birbirimizi olduğu gibi kabul edip, birbirimize saygı duyup, birbirimizle helalleşip ortak paydalarımızda birlikte ter dökmeye başladığımız zaman hepimiz kazanıyoruz`` dedi.

Bağış, Fener Rum Patriği Bartholomeos`un Çetin`e 25. yıl dönümü nedeniyle hediye verirken duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

``Bartholomeos`un biraz evvel burada hepimizi duygulandıran kendi aralarındaki o duygu, aslında bu ülkedeki 74 milyon vatandaşın birbirine beslediği duygudur. Asırlardır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, soframızı, acımızı ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Dertlerimiz paylaştıkça azalıyor, mutluluklarımız da paylaştıkça çoğalıyor. Allah ülkemizin birlikteliğini ve beraberliğini nazardan, fitneden ve bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin şerrinden korusun.``

İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili, Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin de dualarının her zaman Türkiye`nin kalkınması, birlik, beraberlik ve huzur içinde ülkede yaşayan tüm insanların mutluluğu için olduğunu ifade etti.
aa.com.tr

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen