Donnerstag, 27. Mai 2010

Süryani Katolik Patriği Younan Türkiye'de

Süryani Katolik Mutlu Antakya Patriği Mar Ignatios Yusuf III Younan ve beraberindeki 6 başpiskopos, bir dizi ziyarette bulunmak üzere İstanbul'a geldi.

Süryani Patriği 
Younan Türkiye'de İSTANBUL - Patrik Younan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.
Beyrut'tan gelen Patrik Younan'ı Atatürk Havalimanı'nda Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ karşıladı. Ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Younan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini ifade etti. Görüşmede, Türkiye'de yaşayan Hristiyanlar'ın sorunlarını dile getireceğini kaydeden Younan, görüşmenin kendisini mutlu edeceğini söyledi. Younan, "Çok sevinçliyiz ki İstanbul'a vardık. Ziyaretimizin temelinde Türkiye'de olan cemaatlerimizi ziyaret etmeye geldik. Kilisenin ruhani önderlerine ve sivil yöneticilere bizi karşılamaya geldikleri için teşekkür ederiz. Yetkililerle inşallah güzel bir görüşme olacak. Cemaat bireylerinin sorunlarıyla ilgili bazı gerekli bilgileri almış olacağız. Evvela ben ve saygıdeğer kardeşlerimle birlikte sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmekten mutluluk duyarız. Ayrıca bu görüşmede Türkiye'de bulunan Hristiyanların durumuyla ilgili bazı bilgileri aktaracağız ve bilgileri alacağız. En büyük temennimiz; bu ziyaretin yararlı olması. Evlatlarımızın sorunları görüşmede dile getireceğim." şeklinde konuştu.
Patrik Younan ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki temaslarının ardından 31 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü makamında ziyaret edecek. Ziyaretten sonra Younan'ın, 1 Haziran'da İskenderun Süryani Katolik Kilisesi'nin açılışını gerçekleştirmek üzere İskenderun'a geçeceği öğrenildi. Söz konusu açılışın ardından 2 Haziran günü Antakya'ya gelecek Younan'ın, saat 11.00'da Saint Pierre Kilisesi'ndeki ayine katıldıktan sonra karayoluyla Suriye'ye geçeceği öğrenildi. 

stargundem.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen