Donnerstag, 5. Mai 2011

Yurt Dışındaki Süryaniler Paskalya Bayramını Mardin’de Kutladı.


Yurtdışında yaşayan Süryaniler tarafından oluşturulmuş sivil toplum kuruluşlarından biri olan “Syriac Universal Alliance” tarafından Paskalya Bayramı dolayısı ile çoğunluğu yurt dışında yaşan Süryanilerden oluşan 450 kişinin katılımı ile Midyat Matiat Otel de akşam yemeği ve Paskalya Bayramı Kutlama Töreni düzenlendi.
Törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve farklı ülkelerden gelen birçok Süryani vatandaş ve Müslüman halk katıldı.

Akşam yemeğinin ardından Paskalya Bayramı Kutlama Törenine geçildiği gecede, Dünya Süryaniler Birliği(Suyriac Unıversal Allıance) Başkanı John Messo, “Dünyada bulunan bütün Süryanilerin Paskalya Bayramını kutluyorum. Şu an aramızda bulunan Vali Turhan Ayvaz, Kaymakam Fatih Akkaya bunun yanı sıra katılan bütün vatandaşlara hoş geldiniz diyorum. Dünya Süryaniler Birliği 1983 yılından beri varlığını göstermektedir. Birliğimizin merkezi Hollanda’dadır. Birçok ülkeden gelen yeni nesil temsilcilerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Bizler Süryaniler Birliği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nden memnunuz. Birçok ülkede problemler yaşanır, problemler sorun oluşturmak için değildir, problemler çözülmek için vardır. Biz Türkiye’yi kendimize içme suyu kuyusu olarak kabul ediyoruz, bu kuyuyu temiz tutup içindeki suyu içiyoruz, onun içinde bu devlete de teşekkürlerimizi borçluyuz” şeklinde konuştu.

Vali Turhan Ayvaz ise, “Mardin-Midyat yüzyıllardır medeniyetler beşiği olarak yaşamını sürdürmüştür. Burada birçok din yüzyıllardır bir arada yaşamasını bilmiştir ve yüksek bir medeniyet oluşturmuştur. Bizim tarihimiz öyle şanlı bir tarih ki beş yüz yıl önce nasıl ki Yahudileri kurtardık, bu günde aynı faaliyetler de bulunuyoruz. Bizler sizlerin ana yurdunuz olan Mardin’ e geri gelmenizi istiyoruz. Bu medeniyet bizlerin ve sizlerin ataları sayesinde oluştu. Biz öyle bir milletiz ki başka milletlerin mutluluğu bizi mutlu eder. İnşallah bu kültürümüz ve medeniyetimiz bu şekilde varlığını sürdürür ve hep birlikte bunu en üst seviyeye çıkarırız. Bu vesile ile Paskalya Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Yurtdışında yaşayan Süryaniler tarafından oluşturulmuş sivil toplum kuruluşlarından biri olan “Syriac Universal Alliance” tarafından 19 - 26 Nisan 2011 tarihlerinde, çoğunluğu yurt dışında yaşan Süryanilerden oluşan 120 - 150 kişilik heyetin Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin illerini kapsayacak şekilde gezi düzenledikleri ve bu gezi kapsamında 22-26 Nisan 2011 tarihleri arasında ilimizi ziyaret ederek, Paskalya Bayramını Mardin’de kutladıkları bildirildi.
Kaynak: Mardin Valiligi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen