Mittwoch, 13. Juli 2011

Anayasa Mahkemesi, soyadı değişikliği talebini reddetti


2011-07-12 14:30:07

MARDİN (CİHAN)- İsviçre’de yaşayan Süryani asıllı Türk vatandaşının soyadı ile ilgili olarak Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. ...

Anayasa Mahkemesi, soyadı değişikliği talebini reddetti
MARDİN (CİHAN)- İsviçre’de yaşayan Süryani asıllı Türk vatandaşının soyadı ile ilgili olarak Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

Avukat Rudi Sümer, İsviçre'de Bartuma, Türkiye ise Ay soyadına sahip olan müvekkilinin Türkiye’deki soyadını Bartuma olarak tasfiye edebilmek için Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyledi. Yargılama sürecinde soyadı kanununun 3. maddesini davaya uygulanma ihtimaline karşılık yaptıkları talep üzerine konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını belirten Sümer, yüksek mahkemenin ise yaklaşık 1,5 yıl süren yargılama sonucunda 8’e karşı 9 oyla başvurunun reddine karar verdiğini söyledi. Avukat Sümer “ Böylece soyadı kanununun 3. maddesi, Anayasa’nın 10. maddesini ihlal etmediğine karar verildi. Mahkemeye şuanda kısa karar gönderildi. Gerekçeli kararı hünez gelmedi.” dedi.
CİHAN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen