Freitag, 24. Februar 2012

Günay: İncil'i hemen vermeyiz

AK Parti'li Ertuğrul Günay, 'Papa, Adalet Sarayındaki İncil'i istiyor' iddiası için ''talep olsa bile hemen götürüp verecek halimiz yok'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Papa 16. Benediktus'un, Ankara Adalet Sarayındaki adli emanette bulunan İncil'i incelemek istediği iddiasına ilişkin, ''İncil'in başka bir ülkeye, başka bir topluluğa, başka bir yere nakledilmesi konusunda şu ana kadar bize ulaşmış herhangi bir talep yok. Böyle bir talep olsa bile hemen götürüp verecek halimiz yok'' dedi.

''2015 Konaklama ve Ağırlama Sektörü Vizyonu'' toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, ''Papa, Ankara Adalet Sarayındaki adli emanette bulunan İncil'i incelemek için haber göndermiş. Ne söyleyeceksiniz-'' sorusu üzerine, bu haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Günay, Ankara Adalet Sarayındaki adli emanette bulunan İncil'in rivayetlere göre 1500 yıl öncesine dayandığını belirterek, şunları kaydetti:
''En eski İncillerden biri. Hz. İsa'nın konuştuğu dilde Aramice yazılmış tespitlerimize göre. İncil'in, Ankara Adliyesinden bir operasyon sırasında müzeye aktarılması gerektiği anlaşılmış ve bize gelmiş. Bize geleli henüz çok kısa bir süre geçti. Şu anda Ankara'da fotoğraf çekimi için basın mensuplarının görmesine açtık, ama birkaç gün sonra vitrinden alıp rehabilite etme ihtiyacımız var. Bakım onarım gerektiriyor. İncil'in başka bir ülkeye, başka bir topluluğa, başka bir yere nakledilmesi konusunda şu ana kadar bize ulaşmış herhangi bir talep yok. Basında yer alan bir haber, umarım doğru çıkmaz. Böyle bir talep olsa bile hemen götürüp verecek halimiz yok. Şu anda İncil bizim kayıtlarımızdadır, envanterimizdedir, Etnografya Müzesi'ndedir. Bakımı ve onarımını yaptıktan sonra kutsal emanet olarak gereken saygıyı, sevgiyi ve ilgiyi göstererek, bunu dünyanın görmesini sağlamaya çalışacağız.''
...

23.02.2012 19:05:23
gazetea24.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen