Freitag, 24. Februar 2012

Sır İncil’in şifrelerini Vatikan testi çözecek (!)


24 Şubat 2012 Cuma

Sır İncil’in şifrelerini Vatikan testi çözecek

Adli emanette bulunarak Etnografya Müzesi’ne teslim edilen bin 500 yıllık İncil’in gizemi yurtdışındaki karbon testiyle çözülecek. Vatikan’ın inceleme talep ettiği belirtiliyor.

Ankara’da 9 yıl önce bir operasyonda ele geçirildikten sonra Adalet Sarayı’nın adli emanetinde unutulan ve dün Etnografya Müzesi’ne teslim edilen bin 500 yıllık İncil sayfa sayfa görüntülendi. Türkiye’deki teknolojik imkanların yetersiz olması nedeniyle, İncil’in tam olarak yazıldığı yılın tespi-ti yurtdışında yapılacak karbon testiyle anlaşılabilecek. Süryanilere ait Aramice alfabesiyle yazılmış olan İncil’de Hz. İsa’nın havarileriyle yediği son yemek resmedilirken aynı zamanda İsa’nın çarmıha gerilişi de resmedildiği ortaya çıktı. Esrarengiz İncil’in Hz. İsa’nın vahiy katibi Barnabas tarafından yazılan ve 4 parçadan oluşan değiştirilmemiş saf İncil’in parçalarından olabileceği aktarılıyor. El yazması olan İncil’in fotoğraflarında 52 ayrı sayfanın ciltlenerek kenetlenmiş (dikişli) bir vaziyette olduğu görülüyor.

MUSTAFA TÜRK ANKARA

Adli karar çıkana dek bize emanet

kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarihi eserle ilgili incelemelerin en kısa sürede başlayacağını belirterek “Adli bir karar çıkana kadar İncil bize emanet” dedi. Etnografya Müzesi Müdürü Yücel Kumandaş ise, incelemeler sırasında Anadolu Medeniyetler Müzesi laboratuarı, ODTÜ, İTÜ hatta Atom Enerjisi Kurumu’ndan destek alınacağını ancak karbon testi için yurtdışı incelemesi gerektiğini belirtti. Kumandaş, Vatikan’dan da destek gelmesi durumunda kapılarının açık olduğunu söyledi. Öte yandan adli emanette bulunan görevlilerin İncil’in müzeye teslim edilişi sırasında, görevlilere güvenmeyerek boy fotoğraflarını çektiği ortaya çıktı. Aynı zamanda polislerin de fotoğraflanarak güvenlik tedbiri alındığı öğrenildi.
stargazete.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen