Donnerstag, 24. Mai 2012

Diyarbakir - Meryem Ana Kilise'si sokağına Bar Salibi ismi verildi

































ANF
14:21 / 24 Mayıs 2012
 
Amed - Diyarbakır'da Meryem Ana Süryani Kilisesi'nin bulunduğu 'Ana Sokak' ismi, Süryani din adamı Bar Salibi olarak değiştirildi.

Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kilisesinde bir araya gelen dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Süryaniler, Hz. İsa'nın göğe yükselişi olan Pentikus Bayramı'nı kutladı. Bayrama, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo, Adıyaman Süryani Metropoliti Melki Ürek, AKP İl Başkanı Halit Advan, Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Murt Arslan, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Altınkaynak, Süryani Vakfı Başkanı Can Şakarer ve çok sayıda misafir katıldı. 'Bar Salibi' sokağının açılışından önce Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Messo, Sur Belediye Başkanı Demirbaş'a 'Süryani nişanı' takdim etti.

Ayinin ardından konuşan Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo, Güneydoğu'da 3 bin civarında Süryani ailenin yaşadığını söyledi.

Ayinden sonra 'Bar Salibi' sokağının açılışı nedeniyle açıklamada bulunan Demirbaş, "Keşke bu günleri daha önce yaşasaydık. Evet, insanlar gittiler. Ama gidenlerle birlikte biz de kaybettik. Şimdi tarihsel özeleştiri yaparak kaybettiklerimizi yeniden kazanma çabasındayız. Elbette ki belki birçok şeyi geri getiremeyiz. Ama inanıyorum ki geleceği daha güzel bir şekilde yaşamak adına öreceğiz. İki kutsal dinin güzel bir günündeyiz. Aynı zamanda hem Regaip Kandili hem de İsa'nın göğe çıkışıdır. Ne kadar güzel bir tesadüf. Ama bir şeyi gösteriyor; farklılıklarımızla bir arada yaşamamız gerektiğini, artık acıları yaşamayalım diye birçok şeyi yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Artık acıları yarıştırmak yerine, acıları ortaklaştırmak bir daha geçmişin yaşanmaması adına bir şeyler yapmalıyız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Meryem Ana Süryani Kilisesi'nin bulunduğu 'Ana Sokak' ismi, Süryani din adamı Bar Salibi'ye atfen 'Bar Salibi Sokağı' olarak değiştirildi.

ANF NEWS AGENCY
http://firatnews.biz

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen