Donnerstag, 17. Mai 2012

Kızılay'dan Süryani Metropolitliği'ne ziyaret


14 Mayıs 2012 16:27

Kızılay’dan Süryani Cemaati'ne Nezaket Ziyareti

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin’i ziyaret etti.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin’i ziyaret etti.

Beyoğlu’ndaki Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi’ndeki ziyarete Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve beraberindeki heyet katıldı. Ziyarette konuşan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Türkiye’de yaşayan tüm insanların dilleri, dinleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun bu ülkenin insanı olduğunu söyledi. Kızılay’ın ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayarak ve herkese yardım götürerek kutsal ve çok önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Çetin, “ Kızılay, dili, dini, ırkı, tarihi, geçmişi ne olursa olsun kimsesizlere, yoksullara, ihtiyacı olanlara, özürlülere, afet zamanında yalnız ülkemizde değil, ülkemizin dışında uzakta olanlara yardım elini uzatıyor.” dedi.

Türkiye’nin birlik ve beraberliği için, kalkınması için dua ettiklerini dile getiren Çetin şunları söyledi: “Biz Süryaniler her zaman devletimizin yanında yer aldık. Geçmişte yer almışız, Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de. Ülkemizi canımız gibi seviyoruz. Her zaman katkı vermeye çalışıyoruz. Ülkemiz de yaşayan tüm insanlar bir aileyi teşkil ediyor. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Acı, sevinçli günlerimizde hep beraberiz ve beraber olmaya devam edeceğiz.”

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Süryani Cemaati ile Kızılay’ın iyilik anlayışlarının birebir örtüştüğünü söyledi. Çetin’in Kızılay için söylediği övücü sözler için teşekkür eden Akar, “Biz Türk Kızılay’ı olarak Türk milletinin merhamet elini ülkede ve yurt dışında herkese ulaştırmakla görevliyiz. Eğer Süryani Cemaatinden herhangi bir ihtiyaç olursa, sayın Metropolitimizden onun da emirleri olacağını kendisine arz ettim.” İfadesini kullandı.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, misafiri Akar’a hediyeler takdim etti.
CİHAN

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen