Samstag, 26. Mai 2012

Mardin'e 300 bin Süryani

2012-05-26 09:48:02
Yasayı kendi topraklarına yeniden dönüş umudu olarak gördüklerini, bazı Süryaniler'in bu umudu gerçekleştirmek için adım attıklarını belirten Federasyon, “Geçmişte nüfusunun çoğunluğu Süryaniler'den oluşan Turabdin ve Hakkari bölgesinde bugün yaklaşık 4 bin Süryani bulunmaktadır. Oysa yurt dışında adı geçen bu bölgelerden göç etmiş 300 binden fazla Süryani yaşamaktadır” dedi.



Yabancılara toprak satışı sınırını artıran yasaya yönelik tepkiler Süryanileri rahatsız etti.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün onayıyla yürürlüğe giren 6302 sayılı Yabancılara Toprak Satışı ile ilgili yasayla, yabancıların alabileceği toprak sınırı 12 kat artırılmıştı.

Kanuna en büyük tepki Milli Görüş partisi SP'den gelmiş, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tepkilerini şöyle dile getiriyordu: “25 dönümlük miktar kanunla 300 dönüme çıkarılıyor. Bakanlar Kurulu kararı ile de 600 dönüme çıkarılabiliyor. Gerçekte 25 dönümlük arazi satışı 600 dönüme çıkarılıyor. Üstelik karşılıklık durumu ortadan kaldırılmıştır. Bu durumda yabancılar Türkiye'de 600 dönüme kadar arazi sahibi olabileceklerdir. Biz bu kanuna Hıyanet Yasası diyoruz. Kabul edilemez bir durumdur. Ecdad, mübarek kanlarını bu toprakları satalım da para kazanalım diye dökmediler.”

HATAY, URFA, MARDİN
SP'den yapılan açıklamalarda ayrıca, yabancılara toprak satışının, Güneydoğu'da Büyük Asur Devleti idealindeki Nasturi, Süryani ve Asurileri harekete geçirdiği belirtiliyor; Türkiye aleyhine Stokholm, İsveç, Avustralya ve 3 ABD Eyaletinde Sözde Seyfo (kılıçtan geçirme) Soykırım Anıtı diken Büyük Asur lobisinin Avrupa ülkelerinin desteğiyle Türkiye'de özellikle Antakya, Urfa ve Mardin'de toprak alımı için harekete geçtiği ifade ediliyordu. Bu noktada Türkiye'de en çok toprak satılan iller arasında Hatay, Şanlıurfa ve Mardin'in yer alması dikkat çekerken, yasaya tepkili uzmanlar "Satılan toprağı sırtlarında götürmeyecekler ama tehlikeli ideallerini satın aldıkları bu topraklar üzerinde kuracaklar" uyarısında bulunuyordu.

SÜRYANİLER ÜZERLERİNE ALINDI
Yabancılara toprak satışı sınırını artıran yasaya yönelik bu şekildeki tepki ve uyarılar Süryanileri rahatsız etti. Merkezi Mardin'de bulunan Süryani Dernekler Federasyonu bir açıklama yaparak, yabancılara toprak satışını artıran yasayı savundu, yasaya tepki gösteren çevreleri “şoven faşitlik”le suçladı.

“YASA YENİDEN DÖNÜŞ UMUDUMUZ OLDU”
Açıklamada, “Türkiye'nin modern dünyayla bütünleşme sürecinde attığı adımlar”ın, Süryaniler'in yeniden kendi topraklarına dönüş umudunu da ortaya çıkardığı ve bazı Süryaniler'in bu umudu gerçekleştirmek için adım attıkları ifade edildi.

“300 BİN SÜRYANİ TOPRAKLARINA DÖNECEK”
Süryani Dernekler Federasyonu açıklamasında şöyle dedi: “Ancak Süryaniler'in attığı bu adımlar, karanlık zihniyet sahibi ve bütün yaşam kaynağını düşmanlıklardan alanları yeniden harekete geçirdi” dinelen açıklamada, şöyle devam edildi: “Geçmişte nüfusunun çoğunluğu Süryaniler'den oluşan Turabdin ve Hakkari bölgesinde bugün yaklaşık 4 bin Süryani bulunmaktadır. Oysa yurt dışında adı geçen bu bölgelerden göç etmiş 300 binden fazla Süryani yaşamaktadır. Dürüst insanlar bunun hesabını yapmaya ve özeleştirisini vermeye çalışırken, son dönemlerde yeniden ortaya çıkan bir avuç karanlık zihniyetli insanın düşmanlık tohumları ekmesi düşündürücüdür. Bizi düşündüren ve korkutan şey ise bu karanlık zihniyetli şovenist-faşistlerin, kardeşliği temsil eden din maskesinin arkasına saklanmasıdır.”
 
habervaktim.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen