Donnerstag, 24. Mai 2012

Sokağa Metropolitin İsmi Verildi

24 Mayıs 2012 Perşembe 16:51

Diyarbakır Sur Belediyesi, Meryem Ana Kilisesi'nin bulunduğu sokağın ismini Bar Salibi olarak değiştirdi
 
Diyarbakır Sur Belediyesi, Meryem Ana Kilisesi'nin yer aldığı sokağa, 11. yüzyılda Diyarbakır'da yaşamış bir metropolitin ismini verdi.
Bir süre önce Sur Belediyesi'nce Alipaşa Mahallesi'ndeki Meryem Ana Kilisesi'nin bulunduğu sokağın ismi Bar Salibi Sokağı olarak değiştirilirken, sokağa yeni ismini taşıyan tabelanın asılması için tören düzenlendi.
Törende konuşan Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo, Hollanda'da doğduğunu ancak anne ve babasının Midyatlı olduğunu söyledi.
Geçen yıl Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı ziyaretinde sokağa Bar Salibi Sokağı isminin verilmesini teklif ettiklerini, bu tekliflerinin kabul edilmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını kaydeden Messo, "Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak birlikte bugün çok güzel bir gün geçiriyoruz. Bugün aynı zamanda hazreti İsa'nın göğe yükseliş günüdür. İstanbul'dan çok sayıda cemaat üyesiyle buraya geldik. Türk dış politikacılarının gösterdiği ilgi bizi çok memnun ediyor" dedi.
Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise Yakup Bar Salibi'nin 11. yüzyılda Diyarbakır'da yaşamış 30'u aşkın eseri bulunan bir metropolit olduğunu söyledi.
AK Parti İl Başkanı Halit Advan da Regaip Kandili olan bugünün Süryani vatandaşlarca hazreti İsa'nın göğe yükseldiği gün olarak kabul edildiğini belirterek, "Her iki din mensuplarının gününü kutluyorum. Diyarbakır çok kadim bir kenttir. Yüzyıllarca önce yaşamış çok değerli bir alimin isminin sokağa verilmesi bizi memnun etti" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Messo ve Demirbaş, Bar Salibi Sokağı tabelasını astı.
Daha sonra Meryem Ana Süryani Kilisesi'nde düzenlenen ve Adıyaman Metropoliti Morg Grigorios Melki Ürek'in yönettiği ayine çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen