Samstag, 26. Mai 2012

Süryanilerden dayanışma çağrısı

25 Mayıs 2012


Bazı dinci basın yayın organlarının, Süryaniler ile Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarına düşmanlık tohumları ekmeye çalıştığını belirten Süryani Dernekler Federasyonu, “Beklentimiz tüm inanan, demokrat ve ilericilerin oluşturulmaya çalışılan bu düşmanlığa karşı tavır göstermesi ve karanlık tüm zihniyetlere dur demesidir” çağrısında bulundu.

Saadet Partisi GİK üyesi Doğan Bekin, Milli gazeteye yaptığı açıklamada, “Büyük İsrail devletinin kurulması için yapılan çalışmaları herkes bilmektedir. Ancak bunu tamamlayacak bir başka önemli faktör de Güneydoğu’da Büyük Asur Devleti ile ilgili toprak satın alma ve toprakların el değiştirme süreci başlayacaktır” diyerek, Süryanilere tapularının iade edilmesi düzenlemesine atıfta bulunmuştu. Haberdiyarbakir.com, sanliurfa.com gibi gazete ve haber portallarında da bu düzenlemeye ilişkin çarpıtıcı yazılar ve açıklamalar yer almıştı.
Süryani Dernekler Federasyonu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Süryanileri Göçe Zorlayan Zihniyet Yeniden İş Başında” başlığıyla yapılan açıklamada, yapılan düzenlemelerle Süryaniler’in yeniden kendi topraklarına dönüş umudunu da ortaya çıkardığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Birçok zorluğa rağmen bazı Süryaniler bu umudu gerçekleştirmek için adım attılar. Ancak Süryaniler’in attığı bu adımlar, karanlık zihniyet sahibi ve bütün yaşam kaynağını düşmanlıklardan alanları yeniden harakete geçirdi. Son dönemlerde yeniden ortaya çıkan bir avuç karanlık zihniyetli insanın düşmanlık tohumları ekmesi düşündürücüdür. Bizi düşündüren ve korkutan şey ise bu karanlık zihiyetli şovenist-faşistlerin, kardeşliği temsil eden din maskesinin arkasına saklanmasıdır. Bizler semavi dinlerin birbirine düşman olmadığına inanıyoruz.”
Son günlerde Milli gazete, haberdiyarbakir.com, sanliurfa.com, gibi gazete, haber portalı ve Saadet Partisi GİK üyesi Doğan Bekin gibi kişilerin yazdıkları yazılarla dinler, inananlar ve etnik yapılar arasında düşmanlık tohumları ekilmeye çalışıldığı uyarısında bulunulan açıklamada, şu çağrıya yer verildi:

“Biz Hıristiyan ve Müslümanlar olarak bu topraklarda bin 300 yıldır bir arada kardeşçe yaşamaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Beklentimiz tüm inanan, demokrat ve ilericilerin oluşturulmaya çalışılan bu düşmanlığa karşı tavır göstermesi ve karanlık tüm zihniyetlere dur demesidir. Bu anlamda Süryani Dernekler Federasyonu olarak her türlü çabayı sarfedip, bu karanlık faşizan zihniyete karşı, dostluk ve kardeşliği egemen kılmaya çalışacağız.”
daplatform.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen