Freitag, 27. Juli 2012

Kaplan: Yargıtay'ın kararı haksız bir karardır


 

12 Temmuz 2012 PerÅŸembe

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Yargıtay'ın Mor Gabriel Manastırı'nın yanında bulunan arazinin hazineye ait olduğu yönündeki kararına tepki göstererek, ''Böylesi tarihi manastırların sınırları, öyle kanun ile keyfi kararla çizilmez'' dedi.

Kaplan ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret ederek, Metropolit Samuel AktaÅŸ ile görüştü. 
 
Yargıtay'ın kararını yanlış bulduklarını ifade eden Kaplan, şunları söyledi:
 
''Kararı, Mezopotamya'nın farklı dinlerinin, dillerinin, inançlarının, kültürlerinin bağrına saplanmış bir paslı hançer gibi görüyoruz. Bunu asla kabullenemiyoruz. Çünkü böylesi tarihi manastırların sınırları, öyle kanun ile keyfi kararla çizilmez. On binlerce yıldır sınırları çizilidir.''
 
Mardin Milletvekili Erol Dora da araziyle ilgili iç hukuk yollarının tükendiğini kaydederek, ''Mor Gabriel Manastırı Süryaniler için ikinci Kudüs'tür. Çok önemli bir yerdir. Bu manastır MS 397 tarihinden beri, kurulu olan bir yerdir. Biz uluslararası hukukta mücadelemizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.
 
Mor Gabriel Manastırı Metropolit Samuel Aktaş da haksız bir karar olduğu için çok üzgün olduklarını belirterek, ''Yoksa haklı bir karar olsaydı, bunu kabul ederdik. Fakat haksız bir karardır'' dedi.
 
Aktaş, Yargıtay kararının ellerine daha ulaşmadığını, kararı basından öğrendiklerini kaydetti.
 
AA
diyarbakirsoz.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen