Donnerstag, 23. Juni 2011

Erol Dora bizim vekilimiz değil

Hürriyet, 23 Haziran 2011
Yalçın BAYER

İSVEÇ’ten bir not aldık. Özetleyerek yayınlıyoruz:

“Türkiye’deki haberlerde ‘Mardin’den bağımsız milletvekili seçilen ilk Süryani olan Erol Dora, Türkiye’nin ilk Süryani milletvekili oldu’ deniyor.


Dora, NTV’de canlı yayında BDP’nin kendisine teklif yaptığını ve Süryanilerin de Meclis’te temsilcisi olmasını istedikleri için kendisinin tercih edildiğini belirtiyor. Hatta daha ileri giderek ‘Süryaniler de kendilerini tarih süreci içinde dışlanmış olarak hissetmişlerdir. Süryaniler de yalnız dini bir topluluk değil... Süryaniler bu bölgede 6500 yıllık tarihleri olan yerli bir halktır. Dolayısıyla onların da sıkıntıları var’ diye konuşuyor.
Oysa, Katolik Keldaniler ve Ortodoks Süryaniler ayrı kiliselere bağlıdır.
Kimin ne olduğu bilinmez. Bizim şahıslarla ilgimiz olamaz.
Ancak Şırnaklı olan bu arkadaşın, Süryani olduğuna inanmıyorum. Çünkü biz birbirimizi biliriz ve tanırız.
Bunu öğrenmek isteyenler Süryani Kadim Metropolitliği’ndeki ‘Süryani Kütüğü’nden bu durumu öğrenebilirler.
Süryanileri her platformda devletle karşı karşıya getirecek ve İsveç Asurilerinin desteğini alarak, BDP yandaşları tarafından seçilen bir milletvekili, asla Süryanilerin temsilcisi değildir.
Ve bu icazeti de, Türkiye’deki hiçbir Süryani kendisine vermemiştir. En azından bizim temsilcimiz değildir. Sadece ayrılıkçı bir yapıya sahip olan Mezopotamya Derneği’ne bağlı 40-50 kişinin desteğini almış olabilir ki, bunlarla da Süryanilerin hiçbir teması yoktur.
Unutulmasın devletimiz, daima biz sağduyulu ve vatanperver, ülkesine ve bayrağına saygısı olan Süryani toplumunun ve ruhanilerinin yanındadır, Sorunlarımız olduğunda hemen çözülmektedir.
Başkalarına asla ihtiyacımız olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır.”

hurriyet.com.tr

--------- Eine Zusammenfassung -----------

In der türkischen Zeitung Hürriyet wurde eine Gegenstimmung gegen Erol Dora veröffentlicht. Erol Dora wird vorgeworfen, dass er sich im türkischen NTV als Kandidat der Syrer in der Türkei vorgestellt hätte. Es geht weiter, er wurde von assyrischen Organisationen in Schweden gegen die türkische Regierung ins Rennen geschickt. Er gehöre zum "spalterischen" (assyrisch gesinnten) Mesopotamien Verein in Istanbul, der aus 40-50 Personen besteht. Diese Personen hätten keinen Kontakt zu den Syrern (in Istanbul). Die Überschrift lautet: Erol Dora ist nicht der Vertreter von uns (Syrern in der Türkei). – Gabriel Rabo

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen