Sonntag, 9. Juni 2013

'Mor Evgin' Güneydoğu'nun Sümelası Olacak

'Mor Evgin' Güneydoğu'nun Sümelası Olacak

Eklenme Tarihi : 08 Haziran 2013, 23:26
Mardin'de görünümüyle Sümela Manastırı'na çok benzeyen Mor Evgin Manastırı'nın yeniden turizme açılması için çalışma yapılıyor.

Nusaybin ilçesi Bagok Dağı yamacında, milattan sonra 363 yılından önce kurulduğu tahmin edilen ve genel görünümüyle Sümela Manastırı'na çok benzeyen Mor Evgin Manastırı'nın yeniden turizme açılması için çalışma yapılıyor.

Süryani cemaatinin önemli ibadethanelerinden olan Mor Evgin Manastırı'na başrahip atanmasıyla manastır yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılıyor.

Yapılan çalışmalarla yeni bir yol ve asfalt çalışması yapılan manastırda içme suyu hattı için çalışmalar sürüyor. Yapılacak restorasyon çalışmalarından sonra manastır inanç turizminde hak ettiği yere ulaşacak.
Mor Evgin Manastırı Nusaybin'e 25 kilometre mesafede Bagok Dağı'nda bulunuyor. Mısır'dan gelen Mor Evgin ve 70 müjdecisi tarafından milattan sonra 363 yılından önce yapıldığı tahmin edilen manastır günümüze kadar gelmiştir.

Rahip sayısı daha sonraki yıllarda 350'ye ulaşmıştır. Manastırdan çıkan rahiplerin 3'er 5'er gruplar halinde Hindistan'a kadar gittikleri biliniyor. Mor Evgin'in öğrencilerinden Mor Yuhanun, Dakfone Zaz (İzbırak) köyü gölünde tam olarak 3 bin 333 kişiyi vaftiz ettiği rivayet ediliyo


mardinimiz.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen