Freitag, 27. Dezember 2013

Suriye’de Kaçirilan 12 Rahibenin Bulunmasi İçin Bir İmzada Sen Ver

3 Aralık 2013 günü Şam'ın kuzeyindeki tarihi Hıristiyan köyü Malula'ya giren cihadçılar, Süryani halkına ait manastır ve kiliseyi yağmalayarak 12 masum rahibeyi kaçırdılar. Aralarında Nusra Cephesi militanlarının da bulunduğu cihatçılar, kiliseye girerek, 12 rahibeyi kaçırarak Lübnan sınırındaki Yabrud'a götürdüler.
Kaçırıldıktan tam 3 gün sonra sosyal medyaya Anadolu Ajansı adına bir klip yayınlanarak, sözde rahibelerin sağ olduğu barış gruplarının güvenlik nedeniyle kaçırıldığı haberi servis edildiğinden bu yana, 12 rahibeden bu güne değin hiçbir haber alınamamıştır. Başlarına ne geldi bilmiyoruz. Vakit çok geç olmadan on iki rahibe için biz kadınlar ve vicdanlı insanlar seslerimizi birlikte çoğaltalım.

Bu rahibelere Türkiye ve Uluslar arası kadın örgütleri, kurum, kuruluşlar, bireyler tez zamanda sahip çıkmalıdır.
Savaşın bile bir hukuku vardır. Savaşta, kadınlara ve çocuklara dokunmanın sözde suç olduğu bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki. Ne can, ne namus güvenliğimiz var. Ortadoğu coğrafyasında rahibeler şahsında kadınlara yönelik bu tavrı bizler esefle kınıyor, cihatçı örgüt üyelerinin derhal yakalanarak AHİM’ de yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu güne kadar yaşanan iç savaşta 6 bin Suriyeli kadın tecavüze uğradı.. Binlerce yıldır kadın bedeni üzerinden geliştirilen tecavüz kültürünün, savaş coğrafyalarında daha fazla yaşanmasını istemiyoruz artık. Tecavüzlere sessiz kalmak tecavüz suçuna ortak olmaktır.
Kaçırılan rahibeler sizin bacınız, ablanız, kızınız, teyzeniz, halanız olsaydı… Kadın örgütleri ve insani kuruluşlar olarak sizler yine böyle sessiz mi kalacaktınız?
12 Rahibenin çığlığına üç maymunu oynayan dünya kadınları neredesiniz? Neredesiniz devrimci, yurtsever, özgürlükçü, barışsever kadınlar neredesiniz? Neredesiniz ey güzel insanlar!
On iki kadın rahibeye sahip çıkmak kendi insanlığımıza sahip çıkmaktır.

http://imza.la/suriye-de-kacirilan-12-rahibenin-bulunmasi-icin-bir-imzada-sen-ver

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen